Ikväll sitter jag och funderar över hur jag skall få alla medverkande in i en och samma grotta för att sedan släppa en atombomb över dem!



Hur f-n kan dem sova på nätterna?
Japans regering menar att det är en ”tradition” och en ”kulturaktivitet” som fattiga fiskare är beroende av. Den japanska delfinslakten Cirka 23.000 delfiner och andra små valar dödas i Japan varje år, det är den största delfinslakten i hela världen.Cirka 2.500 delfiner och andra små valar dödas i så att kallade ¨dolphin drive hunt¨ , vilken äger rum sex månader om året. Resten skjuts till sjöss.

I den lilla fiskebyn Taiji går fiskarna ut med motorbåtar tidigt på morgonen och letar rätt på delfinerna.När de hittat en flock delfiner sticker de ner metallpipor i vattnet och slår på dem, ljudet driver delfinerna till panik.Genom att terrorisera delfinerna med undervattensljud jagar fiskarna in dem i den hemliga dödsgrottan nära den lilla fiskebyn Taiji Delfinerna plågas i grottan under åtta timmar, ibland ännu längre. De japanska fiskarna från Taiji hävdar att delfinerna äter så mycket fisk och därför måste de dö. 

Fiskarna har tillstånd från regeringen och de kallar jakten för en form av pest kontroll.

Majoriteten av den japanska befolkningen har ingen aning om detta årliga delfinblodbad .Fiskarna dödar delfinerna med spjut, fiskekrokar och knivar. Liggande i sitt eget blod skriker delfinerna under hela massakern Köttet säljs i livsmedelsaffärer trots att det innehåller alldeles för höga halter av kemikalier, som till exempel kvicksilver, för att vara tjänligt som människoföda. En del av köttet hamnar till och med i skolmatsalarna.Den japanska regeringen och livsmedelshandeln varnar inte för den höga kvicksilverhalten.

Källa: Naturskyddsföreningen.se


Här kommer adressen till sidan man kan skriva på en protest lista som skall skickas till Japans prime minister! http://www.petitiononline.com/golfinho/

1284529 st underskrifter finns där just nu.


Pepparkvarns fyndet på second hand!

Denna pepparkvarn är så snygg att jag måste visa upp den!

Denna dagen i mitt liv!

En dag var det någon som berätttade för mig om någon Göran som var jätte arg på Gnosjö i allmänhet. Allt var fel och det var fel på alla. Personen tyckte också på ett skämtsamt sätt att jag borde slå mig ihop med Göran. Efter att snabbt skummat Görans sida så, slå ihop mig med honom nje, jag är inte riktigt med på hans noter.
Men ny inflyttad som jag också är har jag mina åsikter. Alla platser kan inte vara som Wangels en by i Tyskland där jag kände halva byn efter ett par månader. Och tänkt jag kunde inte inte ens tyska när jag kom dit. Eller varför inte ta en skidort som Hemsedal där jag spenderade 2 år med människor från hela världen, vilken underbar stämning. Mitt sista stopp innan Gnosjö var Borås. Vilken omställning från stad till land. Åh vad mysigt alla känner alla. Nej fasiken nu klipper grannen sin gräsmatta, jahopp då får väl jag gå ut jag med.
Jaha , det var volvo som gällde denna våren. Jag har aldrig i hela mitt liv hört så mycket skvaller som jag gjort sen jag flyttade hit. Underhållande men sorgligt.
Där hjulen alltid snurrar för vem? Mina hjul har då jäklar stått still sen jag blev mamma ledig. Men jag känner nog inte rätt människor. Här är inte lätt att komma in det tror jag inte någon som kommer utifrån kan säga. 
Jag baserar så klart mina tankar på mina erfarenheter och mitt tyck och tänk. Gnosjö har sina guldkorn självklart! Och jag är glad att jag har haft turen att hitta dem och ha dem under min vistelse på denna plats.

Idag vill jag också sprida lite lycka. Min lycka idag är att jag har en sådan toppen dagmamma till min son. Agnetha är en sådan person som gör att min son knappt vill följa med mig hem när dagen är slut. Och DÅ måste hon ju vara bara vara en av dem bästa!


 


Färre kommentarer än väntat..........

Mitt inlägg handlar inte om snålhet, det handlar om min åsikt om hur man spenderar sina pengar väl när man har det gott ställt! Jag tänker inte på någon speciell person överhuvudtaget, utan helt överlag i hela sverige, i hela världen. Vilka stora kontraster vi har. Jag har inte alls för mening att peka ut någon som helst, feltolka inte det! Om jag hade råd nu i juletider, eller vilket tid på året som helst frässten skulle  jag ta mig ner till tex Polen och ge varje föräldralöst barn en julklapp var! Det hade varit lycka för mig, Det är så jag tycker!  Mitt inlägg handlar kort och gott om vad jag skulle göra om jag hade pengar över när mina räkningar och maten på bordet var betalad!






För ett år sedan skrev jag att jag skulle börja blogga.....

Jag har aldrig fattat grejen med att skriva vad man har ätit till lunch, bakat för bullar eller om man storstädat sin garderob. Är igentligen inte bloggen till för läsarna? Skall man inte bjuda på något kul? Dem som säger att dem bloggar för sig själva  och säger åt dina läsare att om man deras läser bloggar får man skylla sig själv om man inte gillar innehållet. Men.... varför skriver man inte bara i en dagbok då som man sedan låser och lägger i byrå lådan? Det är väl att skriva för sig själv!

Idag stör det mig hur stora skillnader det finns på villornas jul dekorationer här i Gnosjö, i mitt fönster kan jag se  en trädgård längre bort med den största Isbjörnen jag sett som lyser upp halva området. Den är inte  av sorten du hittar på rusta. Kostar säkerligen halva, om inte hela våran månadsinkomst. Om jag hade haft dem pengarna hade jag nöjt mig med pappersstjärnan jag har i fönstret och skickat lika många pappers stjärnor varje jul till dem som inte har råd att köpa en använd sådan på second hand. Så sa säkert dem som sitter på isbjörnen också innan dem blev rika. Men det är fan skillnad på folk och folk. Jag hade defenitivt inte sprutat champagnen på golvet jag hade druckit den för katten! Har man så mycket pengar att man inte orkar bära på dem spola då ner dem i toaletten för det sitter folk vid avloppen och väntar på att en halv banan eller något annat smarrigt ska komma flytande. Tänk deras miner om ett par tusenlappar skulle komma flytande istället för din halvätna big mac!

Gör något vettigt för era pengar det är ju jul för helsike!

RSS 2.0